Verzorgen van vergunningen en begeleidingen ten behoeve van exceptioneel transport

Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld: lading die te hoog, te breed, te lang of te zwaar is met een gewone trekker-oplegger-combinatie te vervoeren en die altijd op plaats van bestemming komt. Maar is dit ook de gewoonste zaak van de wereld?!? Lading met ietsje teveel te’s bestaat bijvoorbeeld uit grote constructiedelen, een drukpers, grondverzetmachines, een transformator, een opslagtank, machineonderdelen of anderszins. Één ding hebben ze gemeen, de lading is doorgaans uiterst kostbaar.

De wetgever stelt grenzen aan omvang en gewicht van over de weg vervoerde lading. Dat is volstrekt logisch, verkeersveiligheid en zorgvuldig wegbeheer dwingen daar toe. Voor het vervoer van buitenmodel lading is dus een ontheffing van die eisen nodig. In deze ontheffing kunnen begeleiding of andere aanvullende voorwaarden worden voorgeschreven.

Op gebied van ontheffingen zijn er zo veel mogelijk- en onmogelijkheden dat het lastig is hier optimaal gebruik van te kunnen maken als u hier niet dagelijks mee van doen hebt. Daarbij wordt dit extra bemoeilijkt door de verschillen in wet- en regelgeving per land.

Wij verzorgen voor u graag deze ontheffingen en eventueel hier uit voortvloeiende diensten. Of het nu gaat om langlopende- of incidentele ontheffingen, u bent bij ons aan het juiste adres. Neemt u voor meer informatie omtrent dit onderwerp gerust vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen?

Mail ons om vrijblijvend een offerte op te vragen.